Grody och Froggy badar

 

Hej, sa Froggy, kan jag få doppa mig lite hastigt i din damm, Grody? Jag hörde av en kvackare … att vattnet var så härligt varmt i din lilla pool.

– Jo, vars, det är fint vatten. Alldeles lagom med alger. Jag skulle nästan ha kunnat ha barn i den här bassängen i år, men det väntar jag med till nästa år. Då kanske den har slammat igen ännu mer, och då har småttingarna lite att gömma sig under, när solen står som allra högst. Det är ju praktiskt om man kan se till småttingarna själv. Det blir dyrt om man ska hyra in dem där borta vid Fiskodlingen som jag gjort två år i rad, innan jag köpte det här gamla huset med tillhörande egen damm.

– Kanske jag kunde få ta med min son hit någon gång, för det är torrt nere i DALEN. Och sonen är bra svart på ryggen nu, du vet hur det blir i en granskog. Han leker med kottar och hoppar i en massa dynga hela tiden.

– Visst ta med BOYSET du, Froggy, för det var väl så du hette, va?

Froggy hoppade jämfota ner i dammen, så det skvatt på Grody, så hon var tvungen att torka av sig i ansiktet med den ena framgrodfoten.

– OH! Så skönt det var i vattnet kvackade Froggy och lade sig på rygg och petade sina tår med en alkvist. Han hade blåst upp magen, så den såg ut som en liten ö… när han låg och flöt en bit ut i vattnet! 

Där låg han och flöt länge, som en pascha.

Han låg och småbubblade, så Grody undrade vad han höll på med. Det lät så konstigt, tyckte hon.

Det var en hemlighet påstod han, men hon skulle få veta det om en vecka, kvackade han. Slängde ut tungan och fick en fet spindel som mellanmål.

Jag tror jag tar mig ett dopp jag också, sa Grody och sprätte iväg som en fjäder.

PLOOOPPP…! sa det när hon försvann ner i vattnet. Det skvatt en aning på Froggy, så han Kvack-skrattade, så han fick hicka.

Där lekte, solade och badade de hela eftermiddagen.

Till sist bestämde de sig för att gå till ett Flugcafé och få sig en matbit. Sen frågade Grody om inte Froggy kunde göra henne sällskap och sova nere i hennes underbara Lövkoja. För se det hade hon en. Hon hade dessutom en dubbelsäng som hon gjort av dun, som skatorna sparkat ut i våras. LYXIGT värre alltså.

– Vill du också pröva att sova på en Lyxmadrass kanske …? frågade Grody.

– Det vill jag gärna, för min madrass är gjord av granris.

God Natt… säger både Grody och Froggy och även de där katterna, för de är också kvar i trädgården… Där som Grody bor.

God natt.

FARMORS-saga 7    © Ingbritt Wik