Grody Pettersson

 

 

En stor padda som heter Grody bor under en konstgjord damm i en främmande stad. Hon brukade bada och fånga flugor och retas med katter under fina sommardagar. Det är så kul att skoja med katterna lite!

Just i dag, lördag, satt hon alldeles stilla vid en blomma och spretade lite förstrött med tårna. Hon räknade dem ofta, för hon höll på att lära sig räkna.

– TUMMETOTT, sa hon och sträckte upp em kort tå i luften. SLICKEPOTT, kvackade hon och slickade på nästa tå. LÅNGEMAN, sa hon nästan visslande och så sträckte hon upp den allra längsta tån i luften. GULLEBRANN … och … Lille VICKEVIRE  – på HAGEN, sa hon och petade sig på magen.

Vad gör du så för, frågade katten.

Jag vet inte riktigt hur många tår jag har. Jag har nog blandat ihop dem nu tror jag… är rädd för att jag har räknat flera gånger på samma tå.

– Låt mig räkna sa katten.

– Visst räkna om du törs.

– Törs… Klart jag törs.

– Kom hit då, sa Grody och backade lite grann, så hon kom lite närmare vattnet.

Där satte hon sig och lät ena fotens långa tår vila på en mindre sten. När katten kom och skulle börja räkna, tittade Grody lite illmarigt på honom. Slängde ut sin långa tunga och gav katten en blöt puss och tog ett jättehopp och försvann ner i vattnet... i den där lilla poolen.

Kvack … Smack, sa hon och kravlade upp på ett näckrosblad och vinkade med ena framfoten åt katten.

– Var det inte du som skulle komma hit och räkna mina tår???

Hon visste ju att katter inte tyckte om att bada, så nu satt hon där på ett näckrosblad och spretade med sina långa tår.

Ack, ack …Kvack …, sa hon och log.

 

God natt!  FARMORS-saga 8     © Ingbritt Wik