Prince & Ludmillas Brev

 

 

Hejsan Ludmilla-Princess

 

Kanske har du väntat på brev från mig. Jag hade en del affärer att ordna upp innan jag kunde bli helt mig själv igen. Jag hade nämligen en brud i Dalarna som jag mail-växlade med. Det var kul så länge det varade, men vi var inte av samma ras, så vi kunde inte gifta oss, för det får man ju inte för människorna, vet du väl. Jo, om man inte skaffar barn så går det ju bra. Fast nu beslöt vi att leta inom rasen, det blir ju enklast så… Det var väl så med dig också… Hade inte du en kille från Sahara? En nakenkatt har jag för mig att Moa talade om. Nej, hur skulle en sådan kille kunna klara sig på våra breddgrader. Usch! Jag ryser när jag tänker på det.

  Jag fick bilden på dig av min Matte Moa. Så vacker du är. Han kan skatta sig lycklig din Husse! Var det Bert han hette? Är du hans enda kattdam? Skulle vilja veta lite hur du har det på de där nordliga breddgraderna. Bor du i lägenhet eller i hus. Får du sätta dina trampdynor i gräset ibland? Eller får du nöja dig med parketten.

Om jag inte missförstått något, så är väl din husse en sådan där bokstavsmakare han också. Författare eller vad det är de säger. Det verkar vara mycket folk på den där Skrivarlyan som de har ihop våra respektive. Kan det bära sig med en sådan där lya tror du Millan … ? För jag får väl kalla dig Millan? Det blir så långt att alltid skriva ditt långa fina namn. Vad säger du om en liten förkortning?

Har du fått någon mat idag? Jag är så glömsk så jag vet inte om jag har ätit eller hur jag gjorde.

Jag har en bror som heter Ikaros och så är det en massa andra katter som levt ihop med mig. Du får väl ta del av mitt liv som katt här i Skoga. Säkert kan vi få till ett kul förhållande. Vi kan ju hälsa på i Skrivarlyan någon gång… Eller vad tycker du. Nu sätter jag mig ner och väntar på svar. Det ska bli kul att läsa dina rader. Törs inte sända någon puss så här i det allra första mailet. En kram får du. Det värmer det också. Jag slutar med mitt smeknamn som har råkat bli Sloköra eller enbart Slokis… Prince.

 

 

Hejsan Prince

 

Tack för ditt mail! Det var kul att få brev. Det har jag aldrig fått, för Abraham från Sahara brukade ringa. Fast nu glömmer vi bort allt det gamla och startar ett nytt gemensamt liv bara du och jag. Det kommer att bli kul det känner jag i min unga kattsjäl.

Bert har fått en stor klätterställning som han ska klä om med päls av VARG, tyckte jag att han sa. Du vet han är ute på såna där ruskiga raider och nosar i spåren efter både varg och björn, men ibland nosar han i våra kusiners spår också… De där som kallas för lodjur… Fy så ruskigt det låter! Tycker du inte det, Prince?

Du undrar hur jag bor. Jo, jag bor också i ett hus, så jag kan komma ut när det är sommar. Jag brukar följa med på en åktur i bilen ibland, men jag blir så trött av motorljudet, så jag somnar ganska snart.

Jag fick en bild på dig. Du är ju en rasande grann siameskille du, Prince. Dig kommer jag att tycka mycket om, det tror jag. Du var lite äldre än jag, så du kan nog hela alfabetet redan. Det kan inte jag, men jag får väl be husse, Bert att han hjälper mig. så det blir väl lite besvärligt att skriva. Han har ju datorer i varje hörn, så det är väl bara att jag slår mig ner där jag känner för att sitta just då.

Jag måste tala om för dig att han håller på att fota mig… Jag känner mig så stolt, kanske jag kommer att bli omslagsbild, vad tror du?

Brukar du se teveprogrammet ”Ett med naturen”   Det finns en otäck följetong som heter något på …”hitta hem …” eller något i den stilen. Hemskt måste jag säga. Torterade katter och mördade… Ruskigt så jag inte törs titta, utan måste hålla tassen för ögonen.

Nu ska jag gå ut till Bert och se om jag kan sno åt mig lite strömming, för han tog fram två paket förut, det var nog ett till mig och ett åt honom, skulle jag tro. Skriv snart kära Slokis-Prince… Kul smeknamn du har. Visst får du väl kalla mig för Millan om du vill. Skriv snart!

Din Ludmilla-Millan.

 

              © Ingbritt Wik